Sitemaps WordPress + Google Search Console

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Quan volem que una web es posicioni, cal tenir en compte l’activitat que s’hi fa, la freqüència en que s’actualitza el contingut i se n’afegeix de nou, la quantitat d’imatges, les metadades, les paraules clau… etc. Són molts els elements que s’han de contemplar per aconseguir un bon posicionament. Un d’ells, molt útil, és fer ús del Mapa Web, o Sitemap de Google. En aquesta entrada veurem com s’implementa en un WordPress.

Passos a seguir pel que fa a WordPress

  1. Accedir a l’apartat “Extensions” (Plugins) del menú de WordPress i clicar “Afegeix”.
  2. En el buscador, escriure “Sitemaps” i buscar d’entre els resultats “Google XML Sitemaps” [fig.1] (jo recomano aquest per experiències passades).
  3. Un cop instal·lat, s’afegeix al menú “Configuració” > “XML-sitemap”. Accedir-hi.
  4. Dins, buscar on diu: “The URL to your sitemap index file is” i copiar la URL que apareix a continuació.
[/vc_column_text][vc_column_text]

Passos a seguir pel que fa a Google Search Console

  1. Accedir a la pàgina oficial de Google Search Console i fer clic al botó “Començar”. [fig.2]
  2. Crear o accedir a un compte de Google destinat a la gestió de dades de la nostra web (pot ser el compte personal, però hi ha qui prefereix separar la informació).
  3. On diu “Añadir sitemap nuevo”, escriure l’adreça del sitemap, que ens indica l’extensió de WordPress. Habitualment només caldrà escriure-hi “sitemap.xml”.
  4. Clicar a “d’acord”.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”258″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Ja tenim sincronitzat el sitemap amb la consola de cerca de Google. Ara el buscador ja coneix un llistat de les nostres URLs i s’agilitzarà la cerca i el posicionament del web. A més, l’extenció utilitzada realitza actualitzacions del sitemap periòdicament (períodes configurables a “Configuració” > “XML-sitemap” ), així que Google ho sabrà quan actualitzem el contingut i/o en creem de nou.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Tags: No tags

Comments are closed.